nieuws

rotterdam heeft er een art/woonhotel bij

Horeca

Op donderdag 24 maart heeft Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam het ART Hotel Rotterdam / Woonhotel Rotterdam gevestigd op de vierde tot en met twaalfde etage van het complex “Queen of the South” officieel geopend.

ART Hotel Rotterdam is een 4-sterren hotel met 104 hotelappartementen voor gasten van de stad Rotterdam, die voor een lange of korte periode een tijdelijk verblijf in Rotterdam zoeken. Deze kamers – kleurrijk en elk weer compleet anders ingericht – zijn uitgerust met volledige kitchenette en alle moderne faciliteiten zoals internet, safe, hifi set, TV met DVD speler, een overheerlijk bed en een complete eigen badkamer. De inrichting is een mix van moderne en oude stijlen.

Woonhotel Rotterdam is een 3-sterren hotel met 106 hotelappartementen bedoeld voor bewoners van de stad die vanwege persoonlijke redenen niet over een eigen woonruimte beschikken. Zij kunnen voor maximaal zes maanden in het hotel verblijven waarbij de logiesprijzen gebaseerd zijn op hun inkomen, waardoor de faciliteiten ook voor de smalle beurs beschikbaar zijn. De inrichting van de kamers is eigentijds, huiselijk en compleet voor een langer verblijf.

Beide hotel faciliteiten zijn gemengd gevestigd op de vierde tot en met twaalfde etage van het complex “Queen of the South”, onderdeel van de Rotterdamse skyline met een mix van 89 woningen, kantoren 2230 m2, winkels, horeca, zakelijke en particuliere dienstverlening. Op de begane grond bevindt zich de hotelontvangst met lounge en het avontuurlijke RESTAURANT THUIS.

Woningcorporaties De Nieuwe Unie en Woonbron en de heer Roel Rol ontwikkelden het concept om invulling te geven aan de groeiende vraag naar tijdelijke, betaalbare huisvesting in de stad voor verschillende doelgroepen. Enerzijds de zakelijke markt en anderzijds de specifieke Rotterdamse markt. Ten aanzien van laatstgenoemde geldt dat wie om persoonlijke redenen, zoals een woningrenovatie of een echtscheiding, een periode geen woonruimte heeft, hier terecht kan. Het product dat de zakelijke gast wordt geboden is van een viersterrenniveau. Bedrijven, organisaties en instellingen uit de wereld van sport en cultuur kunnen op contractbasis tijdelijke woonruimte afnemen ten behoeve van hun werknemers, studenten of relaties. Het hotel heeft een bijzondere art-uitstraling met veel antiek meubilair en kunst aan de muren.

Reageer op dit artikel