nieuws

rotterdamse binnenstad voor één dag formule 1 circuit

Horeca

In de binnenstad van Rotterdam vindt deze zomer een demonstratie plaats met Formule-1-wagens. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag ingestemd met de komst van het racespektakel in de Europese sporthoofdstad.

Zondagmiddag 7 augustus kunnen liefhebbers van autosport langs een ruim 3 kilometer lang parcours terecht. Het gratis evenement speelt zich af in de omgeving van de Coolsingel, Hofplein, Goudsesingel en Blaak. Hoewel veel aandacht zal uitgaan naar de Formule-1-racewagens, is er ook aandacht voor andere takken van autosport, aldus H. Vaanholt, een van de twee initiatiefnemers. ,,Het moet wel uitstraling hebben en dus proberen we bijvoorbeeld Jan en Gerard de Rooy, twee bekende deelnemers aan de jaarlijke Dakar Rally, naar Rotterdam te halen.” Vaanholt benadrukt dat er in augustus geen wedstrijd plaatsvindt.,,Er zijn al een jaar of twintig plannen, maar een Formule-1-race in de stad is echt onmogelijk. De route moet daarvoor volledig beveiligd worden en dan zou de stad op zijn kop moeten. Zo’n demonstratie als dit kan wel. Het rondje door het hart van de stad geeft enorm lawaai. Je zult het echt merken dat de coureurs er zijn.” Afgelopen zomer kwamen in Londen honderdduizenden belangstellenden kijken toen eenzelfde evenement daar plaatsvond.

Reageer op dit artikel