nieuws

siliogogo introduceert dagjekrantmaken.nl

Horeca

Siliogogo communicatiemakers heeft dagjekrantmaken.nl ontwikkeld, waarvan Novib de primeur beleefde door haar eigen unieke voorpagina te maken.

Basis voor deze nieuwe activiteit was het eveneens door Siliogogo ontwikkelde dagjetelevisiemaken.nl.
Belangrijk uitgangspunt is de live experience. Daarom is dan ook gekozen voor de drukkerij van PCM als vaste locatie. Op deze wijze ontstaat het echte backstage gevoel.

Na aankomst bij de drukkerij start de dag met een uitleg van een professionele redacteur. Hij legt uit hoe artikelen en de krant tot stand komen en welke disciplines hierin een rol spelen; hoofdredactie, eindredactie, redacties, documentatie, opmaak en drukken bijvoorbeeld. Na deze basisuitleg worden redactieteams samengesteld en onderwerpen verdeeld. De redacties gaan vervolgens aan de slag met research, het maken van de eerste conceptteksten en het maken of zoeken van passende illustraties en foto’s.

Ondertussen vindt er ’n rondleiding plaats langs de gigantische persen. Op diverse momenten zijn er natuurlijk redactievergaderingen. Prachtige momenten om te zien hoe mensen onderling communiceren. De opmaak wordt gemaakt door een professionele editor op aanwijzing van de redacteuren voor één dag. Uiteindelijk is een prachtige voorpagina het resultaat.

Herman Dummer van dagjekrantmaken.nl: “dagjekrantmaken.nl kan voor verschillende doeleinden ingezet worden. Als training, bedrijfsuitje of als rode draad bij een evenement. Als vorm is het een prachtig medium, wat te denken van een krant als uitnodiging voor een evenement.”Voor informatie: dagjekrantmaken.nl

Reageer op dit artikel