nieuws

Speciaal glas voor vrouwelijke bierdrinkers

Horeca

Vrouwen in Engelse pubs krijgen een speciaal bierglas. Dit om aan de wens van de vrouwelijke bezoekers te voldoen. De huidige pint, het overmatige bierglas waar de ‘lagers’ en ‘ales’ uit worden geslobberd, vinden ze veel te groot.

De Britisch Beer & Pub Association (BBPB) meldt dat als antwoord op de te grote glazen er binnenkort speciaal voor vrouwen ontworpen bierglazen te verkrijgen zijn. Dit is een ‘slank glas’ op een pootje en met slechts eenderde pint (18,5 cl) aan inhoud. Het elegante fluitje moet wijn drinkende vrouwen de overstap te wagen. Daarnaast meldt BBPD dat eenderde pint nog niet de helft van het aantal calorieën van een glas wijn bevat.

In de Britse horeca drinkt slechts 14 procent van de vrouwelijke bezoekers bier. 36 Procent drinkt wijn. Volgens de BBPB ligt dit grote verschil voornamelijk aan de grote pintglazen. Mannelijke pubbezoekers storen zich niet aan de omvang van de glazen. De gemiddelde Brit drinkt er 228 per jaar.

Reageer op dit artikel