nieuws

Strandtenten klaar voor superweekend

Horeca

Weermannen en –vrouwen voorspelde begin deze week fraai weer voor komend weekend. En dus stijgt strandweerkoorts bij strandtenthouders. Een superweekend moet voor een veelbelovende start van het strandseizoen zorgen. Daarmee moet de terugval van vorig seizoen worden weggewerkt. Dat zegt ondernemer Cees Pluimgraaff van Beach Company, de grootste strandtent van Scheveningen.

Strandtenthouders kregen na jaren van goede zomers vorig jaar te maken met een minder goed seizoen. ‘Het weer zat nogal tegen’, weet Pluimgraaff. ‘Dat betekende vooral een terugval in grote strandtentgebieden in Noordwijk, Zandvoort en Scheveningen. De omzet lag tien tot zestien procent lager dan het seizoen ervoor. Positieve omzetten werden vorig jaar gescoord op de Zeeuwse eilanden en de Noord-Hollandse kust.’

Dit jaar zijn de verwachtingen hoog gespannen. Pluimgraaff: ‘Zeker met een mooi weekend in aantocht, gevolgd door Pasen. De helft van de strandtenten is inmiddels opgebouwd. De rest is voor Pasen klaar. De officiële opening in Scheveningen is in mei, maar aangezien komend weekend het weer goed wordt en de hardloopwedstrijd City-Pier-City plaatsvindt, hebben we goede vooruitzichten.’ Het KNMI voorspelt het komend weekend een gemiddelde temperatuur van 18 graden en een minimale kans op regen.

Nederland telt 330 strandtenten, verdeeld over de kust van de Waddeneilanden tot Zeeland. Scheveningen heeft met ruim zestig strandzaken de grootste concentratie aan beachhoreca. Beach Company van Cees Pluimgraaff beschikt over achthonderd zitplaatsen en zevenhonderd ligbedden. Pluimgraaff is naast horecaondernemer ook woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Strandpaviljoenhouders aan de Noordzeekust.

Reageer op dit artikel