nieuws

Veertien jaar voor moord op barkeeper

Horeca

De 26-jarige M. van L. uit Beverwijk is vrijdag in Haarlem voor de moord op de 26-jarige barkeeper Erwin Laan uit Beverwijk veroordeeld tot veertien jaar celstraf. De officier van justitie had zestien jaar geëist.

De man die het moordwapen leverde, de 19-jarige F. S. uit Heemskerk, kreeg vier maanden wegens verboden wapenbezit. Tegen hem was negen maanden geëist, waarvan bijna drie voorwaardelijk, wegens medeplichtigheid aan moord. Maar de rechtbank achtte medeplichtigheid aan moord niet bewezen.

Van L. schoot de barkeeper 10 juli vorig jaar dood, nadat alle bezoekers van café De Eindspurt waren vertrokken. De schutter en het slachtoffer waren goede vrienden van elkaar. Ze zouden enkele dagen later samen met anderen op vakantie gaan naar Griekenland.

Van L. zou de vakantiereis boeken. Het geld van zijn vrienden stak hij echter in eigen zak. Om te voorkomen dat dat uitkwam, besloot de Beverwijker een van zijn vrienden dood te schieten. Hij nam 800 euro mee uit de kassa van het café om het op een roofmoord te laten lijken. Van L. was na de moord medeorganisator van een stille tocht voor zijn vriend. Hij liep tegen de lamp, toen de politie ontdekte dat hij als laatste in het café was geweest, de vakantiereis had geannuleerd en geldproblemen had.

Reageer op dit artikel