nieuws

Wedstrijd Nationale Kampioenschappen in nieuw jasje

Horeca

De kookwedstrijd om de Open Nationale Kampioenschappen is dit jaar opgesplitst in vier categorieën. In 2004 bestond de door het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde georganiseerde wedstrijd nog uit één algemene categorie gastvrijheid. De wedstrijden vinden plaats tijdens de Nationale Food Week van 3 tot en met 6 april in Utrecht.

De vier categorieën zijn café/bar/discotheek, eetcafé/brasserie, bedrijfsrestaurants en luxe restaurants. De wedstrijd is bedoeld voor volwassen vakmensen met praktijkervaring. Uit de vier kampioenen benoemt organisator Gastvrijheidsgilde de Nationaal Gastvrijheidskampioen 2005. Deze persoon krijgt de prijs uitgereikt op het jaarfeest van het Gastvrijheidsgilde op 23 mei.

Naast de vier categorieën zijn vier klassen, waaruit het Open Nationaal Kampioenschap bestaat. Dat zijn: koude klasse, koks horeca tot 25 jaar, koks instellingen en chef-koks horeca. De vakjury bestaat onder meer uit de meesterkoks Wynand Vogel, Bert van Manen en Sjaak Jobse.

Reageer op dit artikel