nieuws

zweeds lapland ondertekent driejarig contract met voigt travel

Horeca

Zeven Zweedse DMC´s uit Lapland hebben een driejarig (2005-2008) samenwerkings-contract ondertekend met Nederlandse Lapland specialist Voigt Travel, Scandinavian Airlines Systems in Nederland en het Zweeds Bureau voor Toerisme.

Doel van de samenwerking is een stijging van het aantal gastnachten in Zweeds Lapland.

De Zweedse deelnemers zijn Brändö Konferens & Fritidsby, Quality Hotell Luleå, Ebbenjarka, Konfaktiv, Visit Luleå, Piteå Havsbad en Boden Getrosan in Råne Älvdal. Volgens Tomas Jönsson, directeur van DMC KonfAktiv is deze samenwerking uniek. “Op deze manier zetten we gezamenlijk gedurende langere tijd geld in op een enkele markt in samenwerking met een ´prefered partner´. Door de intensieve samenwerking hopen we op meer effectiviteit en meer resultaat.”

Volgens Rene Nieuwmans, product manager van Voigt Travel komt de inzet op Norrbotten-Lappland voort uit het feit dat er goede vliegverbindingen zijn naar Norbotten-Lappland via de luchthaven van Luleå en doordat het aanbod aan hotels, restaurants en de diverse winteractiviteiten van een goed niveau is. “Nu Finland in de winter behoorlijk vol begint te raken, zijn wij op zoek naar goede alternatieven.” Rene Nieuwmans benadrukt dat in het project niet Norrbotten-Lapland maar Lapland in zijn algemeenheid wordt gepromoot. “De klant wil naar Lapland en niet specifiek naar Zweden of Finland, bovendien is het imago van Lapland in de lage landen sterk verankerd. Lapland staat voor echte winter en avontuurlijke activiteiten zoals sledehondentochten en sneeuwscootersafari’s en dan maakt het de klant dan niet uit of dat in Zweeds of in Fins Lapland gebeurd. We concentreren ons in dit project daarom in eerste instanties op winterincentives naar Norbotten-Lappland.”

Voigt Travel is vandaag de dag de grootste touroperator op Fins Lapland met een eigen charter van Amsterdam naar het Finse Kuusamo. Momenteel zet Voigt Travel jaarlijks in totaal 1,3 miljoen SEK om in het Zweedse Norbotten Lappland. Het doel is om dit cijfer binnen drie jaar naar ten minste 5-7 miljoenen SEK te brengen.

Het afgelopen jaar zijn er in Norrbotten Lappland in totaal 20140 gastnachten uit de Benelux landen geregistreerd. In vergelijking met 2003 is dat een groei van 19% voor de gastnachten uit Nederland (17.875 in totaal) en zelfs 51 % voor de nachten uit België (2265).

Reageer op dit artikel