nieuws

Alle hens aan dek in IJmuiden

Horeca

Het grootste nautische evenement ter wereld zit er aan te komen. Sail 2005 trekt deze zomer naar verwachting tienduizenden bezoekers naar Amsterdam. Maar niet alleen de hoofdstad profiteert. Voordat de grote zeilschepen de haven van Amsterdam binnenvaren, passeren ze IJmuiden.

In het viersterren Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. ,,Gasten informeren nu al naar de mogelijkheden om in de week van 17 tot en met 22 augustus een paar dagen aan zee door te brengen’’, meldt het management. Ook voor de dagen ervoor is al veel belangstelling. ,,Vooral bedrijven proberen tijdens de Sail-dagen een bijeenkomst voor het eigen personeel of relaties organiseren.’’ Het conference & events-team van het hotel heeft verschillende arrangementen in elkaar gedraaid. Gasten worden ontvangen met een zeemansbitter, er is een ‘captains dinner’, een overnachting in de luxe superior-kamer en voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om met een supersnelle ferry van IJmuiden naar Amsterdam te varen om daar het spektakel op het water van dichtbij mee te maken.

Reageer op dit artikel