nieuws

‘Allochtone jongeren wel welkom in horeca

Horeca

Allochtone jongeren worden niet geweigerd in horecazaken in de gemeente Zevenaar. Dat stelt burgemeester Jan de Ruiter in antwoord op vragen van de SP en na navraag bij de politie. Eerder verschenen berichten in de regionale media dat cafés in Zevenaar bezoekers zouden ‘selecteren op huidskleur.

‘Dat is niet het geval’, aldus De Ruiter in De Gelderlander. ‘In een gesprek met horecaondernemers is mij duidelijk gemaakt dat de horeca niet discrimineert, op de manier waarop de grondwet dat verbiedt. Er staan bij sommige cafés wel portiers aan de deur die er voor zorgen dat de openbare orde niet wordt verstoord.’

Burgemeester De Ruiter vertelde zich overvallen te voelen over uitingen in de media over discriminatie in horecazaken. De Ruiter: ‘Uit landelijke contacten weet ik dat dit aan de orde is. En dat in sommige steden under cover-agenten worden ingezet om dit vast te stellen. Ik was verbaasd te horen dat dit in Zevenaar ook zou spelen.’

De SP toonde zich tevreden met het antwoord van De Ruiter. Wel stelt de politieke partij dat het deurbeleid van horecazaken in de gaten moet worden gehouden. ‘Discriminatie mag niet volgens de grondwet. Als er aan de grondwet wordt getornd, moeten we hier massaal tegen in opstand komen. De vergunning van horecabedrijven die op huidskleur selecteren, moet worden ingetrokken’, aldus SP’er Paul Freriks.

Reageer op dit artikel