nieuws

Beleggers gedupeerd bij investeringsproject luxueus hotel

Horeca

Een flinke som geld is verdwenen in een grootschalig investeringsproject voor een nieuw luxueus hotelcomplex. De beheerder van het geld, accountant Pricewaterhouse Coopers, (PWC) heeft een schadeclaim van 23,9 miljoen dollar aan de broek gekregen.

De miljoenen dollars zijn bestemd voor het beleggingsproject Playa Laguna in Costa Rica. Nu blijkt dat er tot dusver slechts 316.000 euro is geïnvesteerd in het resort, terwijl er 8 miljoen euro is overgemaakt aan de Costaricaanse projectontwikkelaar.

Met het geld van Nederlandse beleggers zouden een hotel met tweehonderd kamers en een golfbaan worden gebouwd, als onderdeel van een veel groter vakantiecomplex. De investeringen liepen via een tussenpersoon in Amsterdam. De door de tussenpersoon gehanteerde adresgegevens blijken niet te kloppen.

Beheerder van het geld PWC wil geen commentaar geven, zo meldt Het Parool.

Reageer op dit artikel