nieuws

BEM zet strijd tegen zuipschuren voort

Horeca

De kruistocht van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) tegen zuipschuren gaat onverminderd voort. Vorige week moest de horecawaakhond nog in het stof happen in Zwolle. Nu is het BEM strijdvaardig in een zaak tegen een zuipkeet in Wilp, gemeente Voorst.

Het BEM is al jaren met de gemeente Voorst in de slag om partyschuur ’t Holt op slot te krijgen. De gemeente voelt niets voor sluiting van de schuur waar jongeren hun onderkomen hebben. Onlangs stonden de partijen weer voor de rechter in Zutphen.

Nu ging het om de vraag of de Apeldoornse afdeling van KHN –namens welke het BEM optreedt- bezwaar mag maken tegen het besluit van Voorst om de partyschuur ongemoeid te laten. Het BEM vindt van wel, onder verwijzing naar de statuten waarin staat dat de afdeling moet optreden als het algemeen belang van de leden wordt geschaad. De gemeente vindt dat dit niet het geval is.

Mocht de rechter het BEM in het ongelijk stellen dan is de zaak nog niet verloren, zo laat BEM-woordvoerder Arjan Hogervorst weten in De Stentor. ‘Daar zullen wij dan weer beroep tegen aantekenen, met als resultaat dat we opnieuw voor de rechter belanden.’

De rechter doet over enkele weken uitspraak.

KHN liet eerder weten dat de horeca jaarlijks 155 miljoen euro misloopt door schuurfeesten en illegale kroegen. Vooral in de zomermaanden kiezen jongeren er steeds vaker voor om eigen feestjes te organiseren. De zuipschuren, caravans of containers voldoen meestal niet aan de brandveiligheidseisen. Ook het veelal overmatig alcoholgebruik onder jongeren in de schuren wordt gezien als zorgwekkend.

Reageer op dit artikel