nieuws

Bestaan bekend restaurant hangt aan zijden draadje

Horeca

Het bekende Veluwse restaurant Planken Wambuis in Ede verkeert in financiële problemen. Het horecabedrijf heeft een surseance van betaling verkregen om zo de zaak te redden van een ondergang.

Bewindvoerder O. Moorman van Kappen bestudeert een doorstart van het bedrijf. Hij overlegt daarvoor met crediteuren, waarvan de belangrijkste Natuurmonumenten is, eigenaar van het pand aan de N224 tussen Ede en Arnhem.

Moorman van Kappen noemt in De Gelderlander de situatie ‘niet hopeloos’. Ongeveer tien personeelsleden kunnen er blijven werken, zo voorspelt de bewindsvoerder. ‘Met goed weer draait het restaurant goed. Dan gaan mensen in de natuur wandelen en er sneller eten.’

Binnen enkele weken hoopt Moorman van Kappen duidelijkheid te scheppen over een doorstart.

Reageer op dit artikel