nieuws

Beste broodje filet américain komt uit Rotterdam

Horeca

Croissanterie De Snor in Rotterdam levert het beste broodjes filet américain van ons land. Dat blijkt uit de AD Test, waaruit verder blijkt dat de kwaliteit van kant-en-klare broodjes filet américain over het algemeen prima in orde zijn. Drie van de vier broodjes krijgen een voldoende voor smaak en mogelijk schadelijke bacteriën werden nauwelijks aangetroffen.

De Snor van Ron Zijlaard, schoonvader van oud-Olympisch wielerkampioen Leontien van Moorsel, krijgt het rapportcijfer tien. De jury is enorm te spreken over het 137 gram zware broodje van 2,40 euro. ‘Alles klopt: knapperig broodje en fantastische filet. Om je vingers bij op te eten.’ Het broodje van De Snor bevat 62 gram filet met een vetpercentage van 23 procent.

Het succes van De Snor werpt zijn vruchten behoorlijk af. Zijlaard moet tot ver buiten Rotterdam de broodjes bezorgen, zelfs tot in Arnhem en Bussum. ‘Zouden ze daar dan geen broodjeszaak hebben of zo?’, aldus Zijlaard in het AD.

Minder goed uit de test kwam Broodje Horeca in Nijmegen. De zaak kreeg het cijfers nul. Het juryrapport: ‘Boeh!, kreunt één van de panelleden bij de eerste hap. Na een klacht over dit broodje gemalen dood-beest krijgt we gelukkig het geld terug.’

De eigenaar van de Nijmeegse zaak is geschrokken van de test. ‘We bestaan al 35 jaar en verkopen per dag zo’n drie kilo tartaar en filet. Altijd zonder klachten. Ik heb direct contact opgenomen met mijn leverancier. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is voor ons een raadsel.’

Reageer op dit artikel