nieuws

Burgemeester laakt ‘snackbar-truc

Horeca

Burgemeester Sakkers van Eindhoven vindt de ‘snackbar-truc’ in zijn stad een ongezonde zaak. De burgemeester reageert hiermee op het plan van cafetariahouders een vergunning aan te vragen voor een café-restaurant. De cafetariahouders proberen zo onder de nieuwe sluitingstijden uit te komen.

Sakkers waarschuwt cafetariahouders dat ambtenaren van juridische zaken de nieuwe aanvragen kritisch zullen nakijken. Sakkers in het Eindhovens Dagblad: ‘De wijzingen van de activiteiten van de zaak moeten aantoonbaar zijn’. Inmiddels zouden vijf cafetariahouders op het Stratumseind een vergunningaanvraag hebben ingediend.

Om zich café-restaurant te mogen noemen moeten zij voldoen aan de inrichtingseisen van de drank- en horecawet, zoals bijvoorbeeld gescheiden dames- en herentoiletten. Als de zaken voldoen aan de voorwaarden, dan kan de gemeente de vergunningaanvragen niet weigeren.

De cafetariahouders vrezen dat de nieuwe openings- en sluitingstijdenwet een omzetverlaging tot wel 40 procent met zich meebrengt. Omdat ze eerder dicht moeten dan cafés lopen ze veel gasten mis die als afsluiting van een kroegavond nog even een vette hap halen in één van de cafetaria’s.

Reageer op dit artikel