nieuws

Burgemeester wil Tilburgse horeca laten groeien

Horeca

Tilburg wil zich als uitgaansstad sterk gaan ontwikkelen. Kroegen en disco’s in het uitgaansgebied in de binnenstad moeten hiervoor tot een uurtje of zes in de vroege ochtend open zijn. Dat zegt burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg.

Momenteel beschikt Tilburg met paaldanscafé De Nacht op de Korte Heuvel over één bedrijf met een vergunning om tot ’s morgens zes uur open te blijven. Vreeman wil ‘twee à drie zaken’ erbij, die tot dat tijdstip open zijn. De burgemeester deed zijn uitspraak tijdens een discussie-avond over uitgaan in Tilburg.

Een van de andere discussiepunten was de sluitingstijd van horecazaken. Nu is het zo dat in het Tilburgse uitgaansgebied kroegen en disco’s op vrijdag en zaterdag tot vier uur ’s nachts open mogen zijn. Daarna komt iedereen vanuit de cafés de straat op.

Vreeman hierover in het Brabants Dagblad: ‘Dat levert gedrang op bij taxi’s en dergelijk, terwijl bijna iedereen wat gedronken heeft’. Ook bij snackbars en shoarmazaken ontstaan opstoppingen, zo denkt Vreeman.

Vreeman sluit niet uit de sluitingstijden van shoarmazaken en snackbars te herzien. ‘Een uur eerder dicht zoals in Eindhoven of misschien wel een uur later dicht.’ Verder liet Vreeman doorschemeren geen voorstander te zijn van afterparty’s in horecazaken op zaterdag- of zondagochtend.

Reageer op dit artikel