nieuws

Cafébaas klaagt gemeente aan na ‘stalking

Horeca

Eigenaar H. Postma van Grand Café Tam-Tam voelt zich gestalkt door de gemeente Leiderdorp. Het onbehaaglijke gevoel is zo groot, dat de horecaondernemer burgemeester Zonnevylle van Leiderdorp heeft aangeklaagd.

Postma vindt dat hij ‘bestuurlijk wordt gestalkt’. Reden van Postma’s gevoel is het grote aantal controles in zijn zaak. Volgens de uitbater kreeg hij kort na de opening vorig jaar ‘politiecontroles aan de lopende band’. Ook moest hij zijn gokkasten weghalen. Toen de bestuursrechter besloot dat de kasten mochten blijven staan, ontving Postma een nieuwe brief van de gemeente. Dit omdat hij er illegaal een discotheek op na zou houden.

De kroegbaas heeft vrijdag aangifte gedaan tegen B & W. Postma in het AD: ‘Zonnevylle blijft mij maar achtervolgen. Stalking hoeft niet alleen iets te zijn van ex-geliefden die elkaar lastigvallen.’

De gemeente ontkent dat er sprake is van een hetze tegen Postma of een persoonlijke actie van de burgemeester. Een woordvoerder: ‘Wij hebben in Leiderdorp een actief handhavingsbeleid. De regels gelden voor iedereen.’

Reageer op dit artikel