nieuws

Chris Luken boos op curator failliet hotel

Horeca

Directeur Chris Luken van de Fletcher Hotel Group is boos op de curator van Hotel Oranjeoord in Hoog-Soeren. Luken had een bod op het hotel gedaan tijdens een onderhandse veiling. Nu wil de curator het hotelbedrijf ineens te koop zetten.

Chris Luken boos op curator failliet hotel

Daarmee lijkt maar geen einde te komen aan de constant wisselende strategieën rondom de verkoop van Oranjeoord. Eerst was het hotel failliet, vervolgens zou het bij een onderhandse veiling verkocht zijn, later bleek het hotel niet verkocht en nu gaat het in de stille verkoop.

Een van de grootste slachtoffer van het gedraai rondom Oranjeoord is Chris Luken. Luken schreef 1,6 miljoen op zijn biedingsformulier bij de onderhandse veiling. Nu heeft de curator besloten een makelaar opdracht te geven om het pand in de verkoop te nemen. Luken vindt dat de curator de morele verplichting had om met hem als hoogste bieder te onderhandelen.

Luken in De Stentor: ‘Juridisch blijkt het wel te kloppen. Dat heb ik door mijn advocaat laten uitzoeken. De koop is nu minder interessant. Als richtprijs heeft de curator 1,75 miljoen euro genomen. Meer dan mijn bod van 1,6 miljoen. Bovendien heeft de brandweer mij verteld dat voor het nieuwe gedeelte van Oranjeoord geen gebruikersvergunning is verleend, terwijl op het oude deel nog een vergunning rust die niet voldoet. Er zullen dus investeringen moeten worden gedaan in brandveiligheidsmaatregelen.’

Reageer op dit artikel