nieuws

Constellation Brands overweegt tegenbod op Allied Domecq

Horeca

Het Amerikaanse drankenconcern Constellation Brands overweegt een concurrerend bod uit te brengen op de Britse branchegenoot Allied Domecq om het Franse Pernod Ricard af te troeven. Dat heeft Constellation laten weten in reactie op speculaties in de financiële pers.

Pernod Ricard bracht afgelopen donderdag met steun van het Amerikaanse Fortune Brands een bod van 10,7 miljard euro uit op Allied Domecq. Constellation zei maandag ‘zijn opties te overwegen met een aantal potentiële partners’, maar dat het niet zeker is dat dat tot een bod zal leiden.

Als mogelijke partners voor een tegenbod gelden het Britse Diageo, Bacardi en het Amerikaanse Brown-Forman, de producent van Southern Comfort (likeur) en Jack Daniel’s (whisky).

Reageer op dit artikel