nieuws

Diageo toont ook al interesse in Allied Domecq

Horeca

De strijd om drankenfirma Allied Domecq wordt steeds heviger. Ook marktleider Diageo zou inmiddels een overnamebod overwegen. Volgens het Britse dagblad The Times heeft Diageo een grote rumfabrikant benaderd om samen een consortium te vormen om Allied Domecq over te nemen. Deskundigen verwachten echter grote problemen met de mededingingsautoriteiten indien Diageo daadwerkelijk eigenaar van Allied Domecq zou worden.

De overname van Allied Domecq door het Franse Pernod-Ricard voor een bedrag van ongeveer tien miljard euro leek vorige week in kannen en kruiken. Het Britse bedrijf accepteerde het bod van Pernod-Ricard, waardoor de op één na grootste drankenfirma ter wereld zou ontstaan, na Diageo. Eerder deze week meldde de grootste wijnproducent ter wereld, Constellation Brands al een vijandig bod op Allied Domecq te overwegen.

Britse deskundigen denken dat Diageo met de overname enkele zwakke plekken in zijn drankenaanbod wil invullen. Een groot deel van de andere producten van Allied Domecq zouden daarna weer worden doorverkocht. Diageo is nu al veruit de grootste fabrikant van sterke drank in de wereld en zal forse concessies moeten doen om de overname op de verschillende continenten langs de mededingingsautoriteiten te loodsen.

Reageer op dit artikel