nieuws

Dieetthee wordt nieuwe trend in Nederland

Horeca

Gezond leven of zelfs beter worden door het drinken van water met medicinale kruiden. De Amerikanen geloven erin. ‘Amerikaanse trends waaien altijd over naar Nederland. Groene dieettheeën staan op het punt van doorbreken in Nederland.

Dat zegt directeur Chin A Kwie van American Food Service in Maarssen. Hij heeft dit jaar voor het eerst een container met vier soorten groene thee laten overkomen uit de Verenigde Staten. ‘Aan de andere kant van de oceaan loopt dit soort producten heel goed. De mensen zijn daar heel erg bezig met alles wat met hun gezondheid te maken heeft. De farmacie bemoeit zich daar ook met de ontwikkeling van de dranken met een gezondheidsimago.’

Hij denkt dat de drankjes het eerst door vrouwen worden opgepakt en uitgeprobeerd. ‘Vrouwen hebben meer dan mannen de neiging om met hun lichaam en met hun gezondheid bezig te zijn. Als die merken dat ze op een eenvoudige manier goed bezig kunnen zijn, gaan ze dat sort producten gebruiken. Ze kunnen zo op een eenvoudige manier de koe bij de horens vatten.’

Reageer op dit artikel