nieuws

Drankmisbruik jonge vrouwen stijgt explosief

Horeca

Jonge vrouwen drinken steeds meer alcohol. Vooral vrouwen uit Groot-Brittannië zijn goed voor flink meer consumpties dan jonge vrouwen elders uit Europa. Dat blijkt uit een rapport van Datamonitor.

In Groot-Brittannië drinken vrouwen van 18 tot 24 jaar drie keer zoveel als jonge vrouwen in Frankrijk en Italië. De reden hiervoor is dat vrouwen onafhankelijker worden en meer inkomen hebben. Dit vertaalt zich onder meer in meer alcoholgebruik. In Groot-Brittannië is deze trend het duidelijkst, aldus Datamonitor.

Gemiddeld is de alcoholconsumptie onder jonge volwassen vrouwen in Europa toegenomen van 110 liter in 1999 naar 148 liter in 2004. Alcoholconsumptie onder jonge vrouwen is 63 procent hoger dan onder vrouwen in het algemeen.

Datamonitor voorspelt dat in 2009 de alcoholconsumptie van jonge vrouwen in Groot-Brittannië met 31 procent zal toenemen naar 291. In 2004 was dit 216 liter. Nederlandse vrouwen drinken in 2009 112 liter alcohol per jaar. Vorig jaar was dat nog 106 liter.

Reageer op dit artikel