nieuws

E-learning in horeca groeit sensationeel

Horeca

E-learning neemt ook in de horeca een vlucht. Dat meldt het Horeca Branche Instituut in haar magazine horeca.nl. Vooral de cursus Sociale Hygiëne slaat enorm aan om via het internet te volgen.

Zo’n veertig procent van alle examenkandidaten Sociale Hygiëne volgt de cursus via internet. En dat terwijl de schriftelijke cursus goedkoper is. Veel deelnemers geven het gemak de voorkeur ten opzichte van de kosten. Een belangrijk aspect is dat werken in de horeca onregelmatige werktijden met zich meebrengt. E-learing biedt daarbij uitkomst.

Omdat mensen meer en meer vaardig zijn met computers, internet en e-mail, wordt de stap naar zelfstudie via de pc gemakkelijker, zo meldt het magazine. Ook de invulling van de cursus is in de loop der tijd veranderd. Tegenwoordig gaat het steeds meer om de vaardigheid informatie die je nodig hebt op te sporen. Vroeger ging het veel meer om feitenkennis.

Reageer op dit artikel