nieuws

Enorme belangstelling leerlingen voor De Librije

Horeca

De Librije wordt overspoeld met aanvragen voor stageplaatsen. Veel leerlingen willen meelopen in de bediening van het driesterrenrestaurant in Zwolle. Het aantal sollicitatiebrieven is de laatste tijd enorm gestegen.

Dat schrijft Thérèse Boer in haar column in Culinaire Saisonnier. ‘Voorgaande jaren kregen we voor de keuken altijd meer dan voldoende aanmeldingen, maar voor de bediening waren we al erg tevreden als we tien brieven mochten ontvangen. Dit jaar is het aanbod echt geweldig en dat geeft me een goed gevoel. Het zullen er minstens vijfentwintig zijn geweest, met de mooiste beschrijvingen en de beste ervaringen’, aldus Boer.

Uit het grote aanbod aan brieven koos de gastvrouw uiteindelijk drie leerlingen, allemaal van het mannelijk geslacht. Boer: ‘Het heeft niets met het geslacht te maken. Ze hebben me gewoon meer overtuigd van hun kwaliteiten en ambities. Gezien de kwaliteit had ik er wel zes kunnen aannemen. Wanneer je goede kandidaten moet afzeggen, is dat heel moeilijk.’

Reageer op dit artikel