nieuws

friese statenleden vinden aangeboden uitje arriva te luxe

Horeca

Vervoersbedrijf Arriva heeft een uitje voor Friese Statenleden afgeblazen omdat de meeste politici het informele contact te luxe vinden. Arriva had de Statenleden uitgenodigd om vrijdag de voetbalwedstrijd SC Heerenveen-RBC Roosendaal bij te wonen. ,,Maar er hebben zoveel mensen afgezegd, dat het geen zin meer heeft om het door te laten gaan”, aldus een zegsvrouw donderdag.

Maandag zegde Statenlid Janny van der Molen (PvdA) het uitje af. Ze noemde het slechte imago van politici, de recente ophef over de salarissen van de topmensen van Nuon en Essent en de ophef over dure dienstauto’s van Friese gedeputeerden aanleiding om het aanbod van de vervoerder af te wijzen.

Na veel discussie volgde het ene na het andere Statenlid haar voorbeeld. ,,Wij vinden dat heel jammer. We wilden alleen praten over de nieuwe treinen die wij gaan kopen”, aldus de woordvoerder van Arriva. Het Britse vervoersbedrijf heeft van de provincies Friesland en Groningen de concessie gekregen om de komende vijftien jaar het treinverkeer in Noord-Nederland te exploiteren.

Reageer op dit artikel