nieuws

Gebrek aan tijd bedreiging voor Slow Food

Horeca

Gebrek aan tijd in de hedendaagse maatschappij is de grootste vijand van de slow food-beweging in ons land. Dat stelt vice-voorzitter Hielke van der Meulen van Slow Food Nederland tijdens de oprichting van de Slow Food Convivium Zwolle.

Slow Food Convivium Zwolle is een regionale tak van de landelijke vereniging. Volgens Van der Meulen is de beweging niet tegen fastfood, maar zelf meer geïnteresseerd en gepassioneerd voor en door kwalitatief hoogwaardig voedsel, zoals de vereniging nastreeft.

Ondanks de bedreiging van de haastige consument groeit het aantal leden van Slow Food gestaagd. Inmiddels telt de club wereldwijd zo’n 80.000 leden, waarvan de helft afkomstig is uit Italië, de bakermat van de beweging. Van der Meulen in De Stentor: ‘De Nederlandse vereniging bestaat nu zo’n tien jaar. Anderhalf jaar geleden hadden we ongeveer zeshonderd leden, dat zijn er nu al 1.200’.

Van der Meulen vervolgt: ‘Je merkt dat bij veel mensen gewoon een grote behoefte is aan goed eten. We zijn hier zó rijk, waarom zouden we dan genoegen moeten nemen met tweederangs voedsel?’.

Tijdens de oprichting van de Zwolse tak in De Eenhoorn Koffie en Thee in Kampen verzorgden driesterrenkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse de officiële opening. Deze werd gevolgd door een uitgebreide proeverij met koffie, thee, sigaren, ambachtelijke kazen en andere hapjes.

Reageer op dit artikel