nieuws

Geen hoger beroep in moordzaak barkeeper

Horeca

De 26-jarige M. van L. uit Beverwijk, die vorige maand in Haarlem tot veertien jaar cel werd veroordeeld voor de moord op de 26-jarige barkeeper Erwin Laan uit Beverwijk, gaat niet in hoger beroep. Volgens zijn advocaat, H. Anker, aanvaardt Van L. zijn straf.

Van L. en de barkeeper waren goede vrienden van elkaar. Ze zouden samen met drie anderen op vakantie gaan naar Kreta. Van L. kreeg geld van zijn vrienden om de reis te boeken, maar hij stak het in eigen zak. Om te voorkomen dat dit uitkwam, besloot hij een van zijn vrienden te vermoorden.

Hij deed dat 10 juli vorig jaar na sluitingstijd in café De Eindspurt, waar het slachtoffer die avond achter de bar stond. Van L. deed het voorkomen alsof het een roofmoord was. Hij nam 800 euro mee uit de kassa. De man liep uiteindelijk tegen de lamp, toen de politie erachter kwam dat hij als laatste in het café was geweest, de vakantiereis had geannuleerd en geldproblemen had.

Volgens advocaat Anker neemt Van L. zijn verantwoordelijkheid voor de moord en wil hij een streep zetten onder de strafzaak. Daarom gaat hij niet in hoger beroep.

Reageer op dit artikel