nieuws

Geluidsoverlast dwingt horeca tot forse investeringen

Horeca

Zeker zes horecazaken in Boxtel moeten fors investeren om geluidsoverlast te voorkomen. Gebeurt dat niet, dan volgt een fikse boete die kan oplopen tot 50.000 euro. Dit is het gevolg van een verandering in de Algemeen Plaatselijke Verordening van de Brabantse gemeente.

‘Omdat de gemeente nu strenger op de geluidsnormen controleert, betekent het dat je bij ieder feest een ontheffing moet aanvragen’, laat horecaondernemer J. de Laat weten in het Brabants Dagblad. Aangezien horecabedrijven in plaats van twaalf nog maar drie maal per jaar ontheffing krijgen voor een evenement, rest slechts een dure verbouwing.

De Laat: ‘Er zijn nog vijf horecabedrijven die ook niet aan de normen voldoen en dus bij ieder bandje een ontheffing moeten aanvragen.’ Collega J. van der Meijden van Le Temps Perdu vult aan: ‘De gemeente heeft al twee maal gedreigd mij een dwangsom van 50.000 eur op te leggen, omdat ik de deur open had staan.’

Van der Meijden is kwaad over de maatregelen van de gemeente. ‘Wij proberen Boxtel al jaren wat minder saai te maken, maar de gemeente blijft tegenwerken.’ Ondernemer W. Voets van horecabedrijf Becoloth sluit zich hierbij aan. Voets: ‘Als de gemeente mensen naar de stad wil sturen, moet je hiermee door gaan. Zo kunnen we in Boxtel bijna nooit meer iets leuks organiseren buiten.’

Reageer op dit artikel