nieuws

Grolsch maakt einde aan wateroverlast

Horeca

Bierbrouwer Grolsch in Enschede maakt een einde aan de wateroverlast in de Veldwijk in Hengelo. Deze buurt heeft al geruime tijd last van een te hoge grondwaterstand. Een nieuwe zeven kilometer lange waterleiding gaat de wijk met Grolsch verbinden.

Het overtollige grondwater wordt door de bierbrouwer via de leiding naar Enschede gehaald, en onder meer gebruikt bij het spoelen van de flessen. Het gaat om 600.000 kuub water per jaar. ‘Wij verdienen de investering op de lange termijn terug, omdat we minder drinkwater hoeven in te kopen bij het waterbedrijf’, aldus een voorlichter van Grolsch.

Voor Hengeloos bier hoeven fervente Grolsch-drinkers niet te vrezen; ‘voor het brouwwater blijven we uit onze vertrouwde bronnen putten.’

Reageer op dit artikel