nieuws

Horecabedrijven belaagd door internationale pers

Horeca

Horecabedrijven in Rome worden belaagd door tv-stations. De mediabedrijven willen voor onbepaalde tijd de horecazaken gebruiken als thuisbasis om uitzendingen te maken rondom de begrafenis van de Paus.

Zo heeft de Britse omroep BBC sinds begin 2000 een contract met de eigenaar van een gebouw vlakbij de Sint Pieter. Het Amerikaanse station CBS sloot een dergelijk contract al in 1999 met de eigenaar van hotel Atlante Star. Het zou hierbij volgens de Romeinse krant Il Messaggero gaan over een vergoeding van ruim 4500 euro per dag.

Het tweede Duitse net ZDF heeft het alleenrecht op een dak in de Via delle Conciliazione. Het eerste Duitse net ARD heeft echter het beste plekje. Het ARD-bureau in Rome heeft een dakterras met uitzicht op de Sint Pieter.

Voor het gebruik van een terras hebben ook kleinere tv-zenders een contract gesloten met een hotel of een kantoor vlak bij het Vaticaan. Bedragen worden daarbij niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel