nieuws

IJssalon introduceert cholesterolverlagend schepijs

Horeca

IJssalon Vivaldi uit Hoorn heeft cholesterolverlagend ambachtelijk schepijs ontwikkeld dat goed is voor hart en bloedvaten. IJsbereider Peter den Ouden kwam op het idee door de producten van Becel Pro-Activ van Unilever.

‘Daar zit plantensterol in dat actief het gehalte slechte LDL-cholesterol verlaagt. Dat heb ik ook voor een ijsmix gebruikt. We kunnen er vrijwel alle smaken mee maken’, zegt hij in het vakblad Snackkoerier.

Becel Pro-Activ kwam recentelijk in het nieuws omdat verzekeraar VGZ de aankoopprijs gaat vergoeden voor verzekerden. Reden voor de ijsbereider om de verzekeraar eens te bellen. ‘Daar reageerden ze erg enthousiast.’

Den Oyuden stelde hun voor een dag gratis ijs weg te geven. ‘Hun reclameafdeling is er nu mee aan de slag. Zij wilen er een veel grotere, wellicht landelijke, actie van maken.’ De ijsbereider hoopt ook nog op erkenning door de Hartstichting.

Meer weten over schepijs? Bekijk nu ons uitgebreide ijsdossier.

Reageer op dit artikel