nieuws

Jalhaij bezorgt Rosarium Michelinster

Horeca

Het ligt voor de hand dat restaurant Rosarium in Amsterdam in de Michelingids van 2006 minimaal één ster krijgt. Dat zegt Peter Vermeij van Michelin Nederland in reactie op de komst van chef-kok Pascal Jalhaij naar Rosarium. Momenteel beschikt Rosarium niet over een Michelinster.

Jalhaij bezorgt Rosarium Michelinster

‘Pascal is kundig en heeft het één en ander bewezen’, aldus pr-fuctionaris Vermeij van de Nederlandse afdeling van Michelin. ‘Het ligt dan ook voor de hand dat hij een ster meeneemt naar Rosarium. Hoe onze huisregels hierover exact zijn, maken we niet bekend. Wel is het zo dat in het recente verleden Imko Binnerts zijn ster ook meenam. Robert Kranenborg daarentegen startte zonder Michelinster in Scheveningen.’

Bij Michelin is nog niet gesproken over wat er met Jalhaij gaat gebeuren. ‘We wachten eerst af of zijn komst naar Rosarium definitief is. Ik heb gelezen dat er wordt gesproken over een principeakkoord tussen Jalhaij en Rosarium. Als we definitief bericht krijgen hierover, dan zal gekeken worden hoe we hiermee omgaan. Eén ding is duidelijk, vooral na het gedoe in België, gaat Michelin eerst eten en dan pas beoordelen.’

Reageer op dit artikel