nieuws

Kemphanen Hermanides en Cohen voor even vrienden

Horeca

Job Cohen heeft de officiële heropening van het Amsterdamse uitgaansbedrijf Odeon verricht. Opvallend hierbij is dat in dezelfde week van de opening eigenaar Paul Hermanides van Odeon en de Amsterdamse burgemeester Cohen lijnrecht tegenover elkaar stonden in het tappuntconflict rond Koninginnenacht.

Hermanides is naast horecaondernemer ook voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). In die rol trok hij de kar in het conflict over extra tappunten tijdens Koninginnenacht, wat uiteindelijk uitmondde in een rechtszaak. Cafébazen werden daarbij in het ongelijk gesteld en overwegen nu met behulp van de bekende horecastrafpleiter Raoul Meester een fikse schadeclaim te eisen.

Ondanks de vertroebelde verhouding tussen horecaondernemers en Cohen toonde de burgemeester zich verheugd met de heropening van Odeon. ‘Dit is fantastisch voor het Amsterdamse uitgaansleven. Als het hier gebeurt, gebeurt het dus in Amsterdam en dan ben ik er trots op.’

Odeon, al eeuwenlang een begrip in het Amsterdamse uitgaansleven, opende donderdagavond de deuren na een renovatie. Onder leiding van Hermanides veranderde Odeon in een jaar tijd van een versleten disco in een stijlvolle uitgaansgelegenheid. Het monumentale pand aan het Singel in Amsterdam bestaat sinds 1662. In 1838 opende Koning Willem I er de eerste concertzaal van de hoofdstad. In de jaren tachtig werd Odean een discotheek. Na een grote brand in 1990 ging het bergafwaarts met de allure van Odeon.

Hermanides wil met Odeon een nieuwe impuls geven aan het uitgaansleven in de hoofdstad. ‘Uitgaan is ontmoeten. Iedere Amsterdammer moet hier kunnen ontmoeten, of het nou is tijdens de lunch, een cocktail, het diner of het dansen. Het ondernemen in Odeon doe ik vanuit een passie. Via de horeca kan ik zo veel positieve dingen betekenen voor de stad.’

Reageer op dit artikel