nieuws

Luisterende camera’ in uitgaansgebied populair

Horeca

Grote steden als Den Haag en Amsterdam zijn zeer geïnteresseerd in een proef met ‘luisterende camera’s’ die in het uitgaansgebied van Groningen gehouden wordt. Als het experiment in Groningen een succes blijkt, willen de steden én de Nederlandse Spoorwegen het systeem graag aanschaffen.

De luisterende camera is een product van het Groningse bedrijf Sound Intelligence. In de binnenstad van Groningen – in de Poelestraat en op de hoek van de Grote Markt-Poelestraat – zijn camera’s en microfoons opgehangen die reageren op agressief stemgeluid. Mensen gebruiken hun stembanden namelijk anders als ze agressief worden.

Wanneer een camera agressieve geluiden registreert, wordt het systeem geactiveerd, zodat de politie in de meldkamer kan meekijken en –luisteren. De politie test op dit moment de werking van het systeem.

De potentiële kopers laten de aanschaf van het product afhangen van de resultaten van het experiment in Groningen. Sound Intelligence verwacht dat die resultaten binnen een aantal weken bekend worden gemaakt.

Reageer op dit artikel