nieuws

Man bekent gedeeltelijk hotelmoord

Horeca

De man die zaterdagavond door een misdrijf om het leven is gekomen in een hotelkamer in een jeugdhostel aan het Zandpad in het centrum van Amsterdam, blijkt een 56-jarige Canadees te zijn. De man van begin vijftig die de politie zaterdag aanhield, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Dat liet de politie zondag weten.

De verdachte liet rond 18.30 uur bij de receptie van het hostel weten dat er een zwaargewonde op de hotelkamer lag. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Hoe de Canadees om het leven is gekomen, is nog onduidelijk. Wel kon een woordvoerder vertellen dat hij verwondingen had aan het hoofd. De verhoren zijn volgens hem nog in volle gang.

Het hostel, gelegen aan het Vondelpark, is korte tijd dicht geweest. De gasten hoeven volgens de zegsman niet elders te overnachten.

Reageer op dit artikel