nieuws

Meer Aziaten en Amerikanen overnachten in Nederland

Horeca

Amerikanen en Aziaten weten Nederland steeds beter te vinden als toeristische bestemming. In de logiesaccommodaties steeg het aantal gasten uit (Latijns)-Amerika vorig jaar met 13,6 procent. De toename van toeristen uit het werelddeel Azië was nog forser: 19,8 procent. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

De bloeiende economie in Azië zorgde ervoor dat het recordaantal van 636.000 toeristen uit dat werelddeel naar Nederland kwam. In 2003 lag het aantal Aziatische toeristen in Nederland nog op 531.000.

Vanuit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika trok de belangstelling na enkele magere jaren weer aan. In 2004 verbleven er 1.132.000 toeristen uit met name de Verenigde Staten en Canada in Nederland tegen 996.000 in 2003. Amerikanen en Aziaten blijven gemiddeld twee nachten in Nederland en dan vooral in hotels.

De hotels, appartementen, pensions, jeugdhotels, jeugdherbergen, kampeerterreinen, bungalowparken en andere groepsaccommodaties in Nederland kregen niet allen te maken met positieve trends. Duitsers en Nederlanders besliepen vorig jaar een miljoen minder bedden in vergelijking met 2003. Het totale aantal overnachtingen bij gastverblijven in Nederland daalde met 0,3 procent naar 80,9 miljoen.

Reageer op dit artikel