nieuws

Militairen en politie op de vuist na kroegincident

Horeca

Een groot aantal militairen is in de nacht van donderdag op vrijdag op de vuist gegaan met de politie en de marechaussee voor het politiebureau in Weert. Het incident begon in een kroeg. Dat meldden de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de gemeente Weert vrijdag.

De politie Limburg Noord moest versterking oproepen uit Oost Brabant en Zuid Limburg om de gemoederen tot bedaren te brengen. De KMAR arresteerde een 33-jarige militair uit Nieuwveen en sluit meer arrestaties niet uit.

Het conflict begon vrijdagmorgen rond twee uur tijdens een afzwaaifeest van de KMS-militairen in een kroeg. Daarbij ontstond een handgemeen tussen een nog onbekende burger en een militair. Vervolgens bemoeiden andere militairen zich met de zaak. Toen de politie de 33-jarige militair arresteerde, richtte de woede van de militairen zich op de agenten.

Reageer op dit artikel