nieuws

Moederbedrijf DE reorganiseert flink

Horeca

Sara Lee International, in ons land vooral bekend via dochterbedrijf Douwe Egberts, reorganiseert zijn Nederlandse activiteiten. Alle ondersteunende diensten van de verschillende werkmaatschappijen worden gecentraliseerd in Utrecht. Verder krijgen de Nederlandse vestigingen tot 1 juni de tijd zelf aanvullende bezuinigingsvoorstellen aan te dragen.

Dat heeft Sara Lee vrijdag bekendgemaakt. De ingrepen maken deel uit van een wereldwijde ingreep die het Amerikaanse concern in februari aankondigde. Daarbij wil Sara Lee zich concentreren op drank, voedingsmiddelen en huishoudelijke producten. Om dat te bereiken stoot het concern onder andere zijn kledingdivisie af. In Nederland bekijkt Sara Lee de verkoop van Duyvis (pinda’s, sauzen).

Sara Lee wil dat alle internationale werkmaatschappijen zich gaan concentreren op marketing en verkoop van producten. Ondersteunende diensten, zoals boekhouding, personeelsbeleid en ict-zaken, worden op een plek ondergebracht. In het geval van Nederland is dat Utrecht.

Reageer op dit artikel