nieuws

mojo en zuid-afrikaans jazz festival treffen schikking

Horeca

Concertorganisator Mojo en de organisatie van het Zuid-Afrikaanse Cape Town International Jazz Festival hebben een schikking getroffen. Dat bevestigde Mojo woensdag. De Nederlandse organisatie heeft bijna 1 miljoen euro van espAfrika gekregen.

Mojo spande begin vorige maand een rechtszaak aan tegen espAfrika, omdat de concertorganisator nog geld kreeg van het Zuid-Afrikaanse bedrijf. EspAfrika organiseerde vanaf 2000 in Kaapstad de Zuid-Afrikaanse variant van het Haagse North Sea Jazz Festival. De organisaties gingen in juli vorig jaar uit elkaar, maar Mojo ontving nimmer het geld dat het tegoed had.

De rechter gaf Mojo vorige week op alle punten gelijk en sommeerde espAfrika een schikking te treffen. Als dit niet voor 27 mei zou gebeuren, zou er een curator worden aangesteld om de financiële kwestie te regelen. ,,Het is jammer dat het via deze weg moest, maar we zijn blij dat het zo is opgelost”, aldus een woordvoerder van Mojo.

Reageer op dit artikel