nieuws

Nederland steeds belangrijker als congresland

Horeca

Nederland wordt steeds belangrijker als congresland. Vorig jaar nam ons land op de internationale ranglijst van de International Congress and Convention Association (ICCA) voor internationale, niet-bedrijfsbijeenkomsten de zesde plaats in. In Nederland hadden 181 congressen plaats. In 2003 was Nederland met 114 stuks nummer tien, blijkt uit gegevens van het ICCA.

Directeur J. Vranken van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) toonde zich dinsdag verheugd over de score van Nederland. Hij vond het echter geen reden om achterover te leunen. De NBTC is dit jaar daarom in diverse landen een campagne begonnen om nog meer bijeenkomsten naar Nederland te halen.

In 2002 stond Nederland nog op de 14e plaats op de ranglijst. Ons land moest vorig jaar de Verenigde Staten (288 congressen), Duitsland, Spanje, Frankrijk en Groot-Brittannië voor laten gaan. Naast Nederland behoorden ook Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk in 2004 tot de stijgers op de ICCA-lijst. Japan keerde terug in de toptien na in 2003 geleden te hebben van de uitbraak van de vogelpest in Azië. Zwitserland verdween uit de toptien.

Reageer op dit artikel