nieuws

Nieuwe prijs voor beste allochtone ondernemer

Horeca

Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken en voorzitter Hermans van werkgeversorganisatie MKB-Nederland hebben donderdag een akkoord gesloten om allochtone ondernemers een steun in de rug te geven. Ook komt er een prijs voor wat genoemd wordt de meest succesvolle nieuwe ondernemer.

Het aantal ondernemers van allochtone afkomst in de horecabranche is de afgelopen jaren veel sterker gestegen dan het aantal autochtone ondernemers, maar daar staat tegenover dat eenderde van de allochtone ondernemingen al na een jaar wordt opgedoekt.

De nieuwe ondernemers hebben vaak een achterstand bij taal en kennis. Daardoor hebben ze moeite om de boekhouding op orde te krijgen en te houden. Een van de gezamenlijke projecten van MKB-Nederland en Van Gennip is het opleiden van allochtonen tot AA-accountant en administrateur. Ook moet er een bedrijvenmakelaar komen, die moet helpen bij overdracht van allochtone bedrijven.

Soortgelijke afspraken zal Van Gennip ook maken met de werkgeversorganisatie VNO-NCW. In mei komt het kabinet met een actieplan voor allochtone ondernemers.

Reageer op dit artikel