nieuws

Populaire zoncafés komen naar Nederland

Horeca

Het zonnige, Duitse concept Cafe del Sol komt naar Nederland. De eigenaren van het concept zijn op zoek naar franchisenemers voor de Nederlandse cafés. Dat zegt mede-eigenaar Christian Eggers van Gastro & Soul GmbH, het bedrijf achter het concept.

Volgend jaar moet het concept in ons land worden geïntroduceerd. Momenteel is Cafe del Sol flink aan het expanderen in Duitsland. Vorige week ging de achtste vestiging open, in de Noord-Duitse stad Hamburg. Uiteindelijk wil de keten groeien naar honderd vestigingen in Duitsland. Daarna zijn Nederland en Oostenrijk aan de beurt.

In Duitsland werkt Cafe del Sol met jonge ondernemers die 10 tot 15 procent van de aandelen van een vestiging bezitten, zo meldt Eggers in Misset Horeca. ‘Omdat de Nederlandse uitgaanscultuur en regelgeving anders zijn, zoeken we daar franchisenemers.’

Het concept Cafe del Sol draait om sfeer en drinken, met eten als belangrijke bijzaak. De omzetverhouding dranken-food is 66-34. De panden worden nieuw gebouwd in de stijl van een Cubaanse koloniale villa. Centraal in de zaak staat een ruim twintig meter lange bar. Het café meet gemiddeld 1.000 m2, het verandaterras 200 m2. In 2004 lag de gemiddelde omzet per locatie op 2 miljoen euro.

Reageer op dit artikel