nieuws

Rain moet het worden in Amsterdam

Horeca

Restaurant Rain moet nog dit jaar één van de meest spraakmakende trendy horecazaken van Amsterdam worden. Dat stellen de eigenaren Robin Chadha en Bas van Dam van de nieuwe zaak op het Rembrandtplein in de hoofdstad. Eind deze maand gaat Rain open.

‘Rain is een all-in-one concept, met internationale design, internationale stijl én met betaalbare prijzen.’ Dat zeggen Chadha en Van Dam kort na een debat tijdens de designbeurs Bar:nl in de convention factory in Amsterdam.

Wanneer Rain aanslaat, willen de eigenaren het concept snel uitrollen op andere plaatsen. Van Dam: ‘Hoe en wanneer, is nog niet bekend. Eerst willen we in Amsterdam succesvol zijn. We willen gasten leren om de hele avond in één zaak te blijven. Eerst eten, dan dansen. We streven een hoog niveau van de keuken na. Onze chef-kok komt uit Ierland. Hij kookt internationaal, zonder verschillende stijlen te mixen.’

Ontwerper van de zaak is Paul Linse van Linse Studio. Linse: ‘Op de begane grond kunnen gasten comfortabel, intiem laag zitten. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruimte voor traditional dining, inclusief een private room. In de kelder is de lobby-ruimte.’

Reageer op dit artikel