nieuws

Restauranthouder pakt eetpiraat met fiets

Horeca

Een horecaondernemer uit Drenthe heeft op een wel heel bijzondere wijze een eetpiraat in de kraag gevat. Restauranthouder Wietze Homan uit Zeegse snapte de eetpiraat door hem in te halen met zijn fiets.

‘Ik zag hem wegfietsen en riep hem na’, aldus Homan in De Telegraaf. ‘Op mijn fiets ben ik hem achterna geracet. Toen ik hem te pakken had, was zijn enige reactie dat hij mij wel erg snel vond fietsen.’

Het is niet de eerste keer dat een eetpiraat op een bijzondere wijze in het nieuws komt. In november 2003 werd een restaurantgasten, die zonder te betalen de zaak verliet, door de politie op het treinstation van Rheden in de kraag gevat.

Voorzien van handboeien sprong de eetpiraat vervolgens op het spoor om zo aan de politie te ontkomen. Hij werd daarbij geschept door een in volle vaart zijnde sneltrein. De eetpiraat overleefde de ontsnappingspoging niet.

Reageer op dit artikel