nieuws

Restaurateur in koelen bloede vermoord

Horeca

De 42-jarige eigenaar van Chinees restaurant Golden House in Almelo is bij een wrede roofoverval vermoord. Drie gemaskerde mannen hielden de auto met daarin de restauranteigenaar aan en eisten geld. Direct daarop werd het slachtoffer in koelen bloede afgemaakt.

Een wandelaar was getuige van het dramatische incident. ‘Wat moet dat? Dit is mijn geld’, klonk het verweer van de restauranthouder, aldus de getuige in De Telegraaf. Daarop hoorden getuigen drie harde schoten. ‘Hij is in koelen bloede afgemaakt.’

De getuige in De Telegraaf: ‘Mijn hond Boelie is bang voor vuurwerk, dus die zette het meteen op een lopen richting huis en ging voor de deur zitten. Op dat moment kwam de Chinese echtgenote aanrennen. Ze riep: help, help, politie. Ik heb toen meteen 112 gebeld.’

De vermoorde restauranthouder woonde dicht bij zijn zaak. Vermoedelijk hebben de overvallers het slachtoffer opgewacht. De Chinese echtgenote en buurtbewoners hebben gisteren bloemen gelegd op de lek van de schietpartij. De getuige andermaal: ‘Het zijn graag geziene mensen, altijd heel vriendelijk. Ze wonen samen met z’n vieren en werken dag en nacht. En hoeveel is dat nou, de dagopbrengst van zo’n Chinees restaurant? Die man is doodgeschoten voor een paar rotcenten.’

Reageer op dit artikel