nieuws

Sancties moeten geweld horeca Noordoostpolder terugdringen

Horeca

Het geweld in het uitgaansleven in de Noordoostpolder neemt sterk toe. Het is nog niet extreem, maar langer wachten met maatregelen is ongewenst. Dat zegt de politie Noordoostpolder-Urk. Een sanctiebeleid moet uitkomst bieden

‘Geweld in de horeca is iets dat we vrijwel elke weekeinde tegenkomen’, aldus chef Egbert Rinsma van de politiebasiseenheid Noordoostpolder-Urk in De Stentor. ‘Het is alleen de ene keer erger dan de andere.’

Voor horecaondernemers in de Noordoostpolder zijn nieuwe spelregels opgesteld. Wie zich daar net aan houdt, kan binnenkort rekenen op veel strenger optredende gemeente. De straffen kunnen variëren van een waarschuwing tot sluiting van de zaak voor korte of lange termijn.

Het gaat om spelregels als het schenken van alcohol aan minderjarigen, het blijven schenken aan mensen die genoeg hebben gehad of het aan de deur posteren van niet-gecertificeerde portiers.

De gemeente Emmeloord heeft inmiddels afspraken gemaakt met enkele individuele horecaondernemers over de nieuwe spelregels. Al vindt de gemeente dat het sanctiebeleid moet gelden voor horecaondernemers die het horecaconvenant hebben ondertekend. Het ideaalbeeld is dat alle horecazaken het sanctiebeleid opvolgen.

Reageer op dit artikel