nieuws

Schepijswedstrijd moet niveau ijssalons opkrikken

Horeca

Het is te vaak een rommeltje in vitrines van ijssalons, zo constateren meesterijsbereiders. Daarom komt er een nieuwe wedstrijd voor ijssalons. Om zo de kwaliteit van schepijs in de salons te verbeteren.

De vereniging van meesterijsbereiders, ijsTOP, komt met een splinternieuwe wedstrijd voor ijssalons. Een wedstrijd waarin de presentatie van schepijs centraal staat. ‘Te vaak zit het schepijs op plaatsen waar het niet hoort en is op plaatsen waar dat juist wel hoort te weinig of soms zelfs geen ijs aanwezig’, zo beargumenteert de wedstrijdorganisatie in een persschrijven het nut van de wedstrijd.

IJssalons kunnen voor 30 april een foto van de vitrine mailen naar de organisatie (info@icecreamworld.info). Hieruit selecteert een jury tien aansprekende ijsvitrines. Eind juni 2005 zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

Meer weten over ijs? Bekijk dan nu ons uitgebreide ijsdossier.

Reageer op dit artikel