nieuws

snickers worldchampionschip skateboarding in ahoy

Horeca

De beste skaters van de wereld komen in juli naar Rotterdam voor het Snickers Worldchampionship Skateboarding. Volgens de organiserende stichting is het een van de belangrijkste kampioenschappen voor de skatewereld. De wedstrijden spelen zich af in Ahoy’, het randprogramma op straat en op verscheidene andere locaties.

De speciaal voor dit doel opgerichte stichting Worldchampionship Skateboarding Rotterdam, WSR, heeft tweehonderd topskaters kunnen contracteren voor de kampioenschappen. ,,Dit is twee jaar geleden begonnen als grap, maar dankzij sponsors en steun van de gemeente Rotterdam is het serieus geworden”, aldus maandag Marco Jongeneel van WSR. ,,We verwachten in Ahoy’ ongeveer 6000 bezoekers tijdens de wedstrijden. Kan ik toch mooi zeggen dat ik Ahoy’ heb volgekregen.”

De skatedriedaagse op 15, 16 en 17 juli staat niet alleen in het teken van de wedstrijden, ook de cultuur die bij deze individuele straatsport hoort krijgt volop aandacht. Zo zal er in het Nederlands Architectuurinstituut NAi een fototentoonstelling te zien zijn over architectuur in relatie tot skatenboarding. Tussen het NAi aan het Museumpark en Ahoy’ komt een architectuurroute.

In de Witte de Withstraat belichten galeries en kunstinstellingen de culturele uitingen uit de skatewereld zoals muziek, beeldende kunst en fotografie. ,,Het is een apart wereldje met z’n eigen muziek en kleding. En dat willen we ook laten zien”, aldus Jongeneel. Over dat wereldje en aanverwante zaken zullen dagelijks talkshows worden gehouden in Calypso. Verder staan er feesten in Nighttown en Off-Corso op het programma. Het publiek kan zich vergapen aan de kunsten van de skaters op het Schouwburgplein waar een halfpipe wordt geplaatst.

Reageer op dit artikel