nieuws

Studenten goedkoop per taxi naar kroeg

Horeca

Groningse studenten kunnen vanaf maandag met de taxi naar de kroeg of college. Internetbedrijf Studenten.net biedt de niet zo draagkrachtige studenten de mogelijkheid om zich voor slechts 1,45 euro per kilometer door de hele stad te laten rijden. De kosten worden gedrukt door grote reclamestickers op de auto en een scherm met reclamefilmpjes op de achterbank.

Een extra service voor de studenten is een fietsenrek achter op de auto. ‘Handig als je college hebt gehad en het regent opeens’, stelt initiator Heinrich Naumann van Studenten.net.

Een proef die de afgelopen vier weken in Groningen is gehouden, heeft uitgewezen dat studenten de taxi vooral gebruiken om zich overdag naar college in de buitenwijken van de stad te vervoeren en om ’s nachts na het stappen naar huis gebracht te worden.

Om van de gesubsidieerde taxi’s gebruik te mogen maken, moeten klanten zich legitimeren met een OV- of studentenkaart. Het initiatief beperkt zich voorlopig tot Groningen, maar de initiatiefnemer hoopt nog voor de vakantie te kunnen uitbreiden naar andere studentensteden.

Reageer op dit artikel