nieuws

Uiterst creatieve horeca op Tilburgse kermis

Horeca

De gemeente Tilburg is zeer enthousiast over mobiele horecagelegenheden op water. Daarmee lijkt het nagenoeg zeker dat tijdens de Tilburgse kermis -de grootste van het land- twee pontons van 250 vierkante meter dobberen in de haven van de stad.

Het initiatief van de drijvende ‘kermishoreca’ is afkomstig van de Bonheur Horeca Groep (BHG). Directieleden T. Grimbrère en P. Verbunt hebben een vergunning aangevraagd voor de tijdelijke, drijvende horecazaak. Gimbrère: ‘Het idee is om de dinsdag voor de kermis open te gaan en te sluiten op de maandagavond na de kermis’.

‘Tussen vijf uur ’s middags en negen uur ’s avonds kunnen mensen er eten. Tussen negen en twaalf worden de pontons een sing along-boat waar de gasten kunnen meezingen met voorzingers’, aldus Grimbrère in het Brabants Dagblad. De pontons komen een meter of tien vanaf de oever in het water te liggen en zijn bereikbaar via loopbruggen.

Wethouder Jansen van Tilburg is reuze enthousiast over het idee. ‘Het is een geweldige idee. De initiatiefnemers hebben zich eerder originele horecaondernemers getoond.’ BHG exploiteerde rondom de jaarwisseling 2003-2004 een tijdelijke restaurant op 114 meter hoogte in de Westpoint-woontoren in Tilburg. Verder is BHG bekend van het zogeheten AEX-menu. In Auberge du Bonheur konden gasten eten tegen een prijs die afhankelijk was van beurskoersen.

Reageer op dit artikel